17 Ağustos 2010 Salı

Helalim Yavru çizerleri 2: Michael Turner



2. Tanıtımı Michael Turner'la yapıyorum. Kendisi 71 doğumlu. Fakat 2008 yılında, 37 yaşındayken uzun süredir mücadele ettiği kalça kemiği kanserine yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Arkasında yüzlerce muhteşem hatun çizimi ve büyük bir hayran kitlesi bıraktı. Çizerliğinin yanı sıra ödüller kazanmış bir su kayakçısıydı.


Michael Turner'ın çizim yeteneğinin çizgi roman dünyası tarafından keşfedilmesi çok da eskilere dayanmıyor. 90'ların ortalarında bir Comicon'da Top Cow'ın kurucusu Marc Silvestri tarafından keşfediliyor. Bildiğim kadarıyla öncesinde çizgi romanlarla hiçbir ilişkisi olmayan Turner, birçok çizgi roman kahramanıyla da keşfedildikten sonra tanışıyor. 1998 yılında Witchblade'in yaratılmasında katkıda bulunuyor; Fathom'u yaratıyor ve alıp başını gidiyor.

2002 yılında kendi yayınevi Aspen'i kuruyor. Hemen hemen her türlü yayınevine variant kapak çizerliği yapıyor. Hatta Superman/Batman serisinin Supergirl macerasını çiziyor (Zamanında Arka Bahçe'nin yayınladığı bu cildin çevirisini ben yapmıştım, ilk göz ağrımdır
)

Birçokları tarafından neredeyse nefret edilen Turner çizim tarzı bence gerçekten çok güzeldir. T&A'in kralıdır gözümde. Ama diğer çizimleri de (özellikle Marvel Civil War'da yaptığı kapak çizimleri) çok güzeldir. Red Sonja'ya yaptığı kapak çizimi de bence şimdiye kadarki en güzel Red Sonja çizimlerinden biridir (bende imzalısı ver kih kih kih)

aspenin sitesinden Turner imzalı materiyallere ulaşmanız mümkün. Kendisi hayatta olmadığından ilerde gerçekten değerlenecek parçalar olduğunu düşünüyorum bunların ben.

buyrun burdan yakınız 1
buyrun burdan yakınız 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder